Despre folia de Securitate si Antiefractie

Geamul se sparge usor in mod accidental sau in timpul unor intemperii.
Spargerea geamului poate cauza rani grave sau chiar fatale si pagube materiale, acest risc este redus daca pe geam aplicam o folie de securitate sau antiefractie.

Folia de securitate si antiefractie este transparenta si este prevazuta cu un strat de adeziv iar in cazul spargerii geamului cioburile vor ramane lipite de adezivul foliei antiefractie.

Din experienta noastra ca montatori de folie, aplicarea foliei potrivite poate micsora pericolul leziunilor provocate de geamuri in urma unor loviri, ciocniri, explozii sau calamitati. Aplicarea adecvata a foliei ofera protectie si pentru copii care se împiedica intr-o usa din sticla, sau arunca diferite obiecte catre o fereastră.


Folia autoadeziva rezistență la impact se împarte în 2 categorii:
- Folie de securitate - De la 4mil până la 7 mil grosime.
- Folie antiefracție - De la 8mil până la 12mil grosime.
(1 mil=25 microni) - Un micron (micrometru) este a mia parte dintr-un milimetru ( 1/1000 mm)

Folie de securitate
4mil-7mil (100microni - 175microni)

Folia de siguranta sau securitate se aplica pe suprafetele geamurilor din interior (pereti despartitori, usi de sticla, elemente de decoratiuni, etc) si protejeaza impotriva ranirii cu cioburi.

O suprafata de geam poate reprezenta un real pericol pentru adulti dar in special pentru copilul aflat in casa scoala sau gradinita, aceasta putand cauza rani adanci sau chiar rani fatale.

Pentru prevenirea cauzata de spargerea peretilor sau usilor de sticla, trebuie sa acoperim suprafete de sticla cu o folie de geam de securitate, total transparente, care nu obstructioneaza vederea prin ele, dar in schimb ofera o protectie extrem de ridicata impotriva ranirii in caz de spargere.

Daca accidental sau voit se aplica o lovitura puternica pe suprafata din sticla, aceasta se va sparge dar nu va permite dispersia sticlei in fractii de diferite lungimi taioase sau netaioase.
Folia de securitate mentine geamul spart in rama si ofera timp de a pleca de langa zona periculoasa.

Pentru a preveni ranirea cu cioburi, recomandam aplicarea foliilor de siguranta pe toate suprafetele expuse la spargere. 

Folie Antiefractie
8mil-12mil (200microni - 300microni)

Mobirise

Folia antiefractie rezistenta la soc mecanic, vandalism, soc de unda (bomba), cocktailuri molotov.
Au mecanism de protectie antiexploziv si antiincendiu, diminuand riscurile ranirii prin imprastierea cioburilor.
O folie antiefractie geam ofera protectie impotriva patrunderilor prin efractie si maresc rezistenta sticlei in cazul unui furt premeditat, folia fiind transparenta persoana rau intenționată nu va realiza ca geamul este securizat.
Tipul de folie antiefractie pe care il folosim este renumit pentru claritatea optica si acuratete.

Datorita folosirii materialelor de buna calitate cum ar fi poliesterul din care sunt fabricate si adezivul acestora, fiind create la temperatura controlata, ele raman in timp la fel de clare si astfel se evita ingalbenirea sau dezlipirea lor de pe geam.

O folie antiefractie impiedica accesul in interior chiar si in cazul loviturilor repetate, sticla se va sparge dar geamul va ramane in continuare impenetrabil.  

Conform Legii

Conform legislatiei in vigoare foliile de securitate sunt agrementate si omologate in Romania si UE.
Foliile antiefractie corespund cerintelor Legii 333 / 2003 și H.G. 301 / 2012 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectia persoanelor.
Foliile rezistente la atac manual sunt autorizate de ICECON S.A. conform normativului european EN 356 clasa P1A si P2A.
Procesul de fabricatie este conform cu cerintele sistemului de management al calitatii ISO 9001.
Foliile noastre sunt in conformitate cu prevederile H.G. 1022/2002 privind regimul produselor si serviciilor care pot pune in pericol viata, sanatatea, securitatea muncii si protectia mediului.
Nu produc impact negativ asupra mediului si sunt in conformitate cu O.G. 91/1992 si Legea 608/2001.
Conditiile de garantie se asigura in conformitate cu prevederile O.G. 21/1992, Legea 449/2003, cu modificarile ulterioare.

Calitatea

De peste 5 ani firma noastra s-a specializat în montarea foliilor multistrat de securitate si antiefractie.
Foliile antiefractie aplicate de noi sunt renumite pentru claritatea si acuratetea optica.
Acestea sunt rezultatul folosirii poliesterului de foarte bună calitate, a adezivului special si a procesului de fabricatie in atmosfera controlata. O alta calitate importanta e ca nu se ingalbenesc în timp.
Foliile rezistente la atac manual se fabrică cu diferite grosimi 4,7,8,12mil (1 Mil=1inch/1000; 1 Mil=25 microni) pentru a raspunde la diferite nivele de securitate.
Garantia este cuprinsa intre 5 si 7 ani, iar perioada de viata a foliilor este de peste 14ani.

Date Tehnice Folie de securitate
100microni - 175microni

Date Tehnice Folie Antiefractie
200microni - 300microni

Fii alaturi de noi
© 2021 Drepturi rezervate - foliegeam.ro

The web page was started with Mobirise themes